Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

СТАРТУВАЛА ЩОРІЧНА ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

Дата: 08.12.2023 15:38
Кількість переглядів: 112

Фото без описуУ  рамках проведення акції на тему: «16 днів проти насильства», яка триває з 25 листопада по 10 грудня 2023 року, з метою запобігання протидії домашнього насильства, жорстокого поводження,  знущання, побиття і цькування серед учнів, в навчальних закладах, які функціонують на території Липоводолинської громади, а саме: Байрацькому та Липоводолинському ліцеях, начальником  відділу «Служба у справах дітей» Липоводолинської селищної ради, фахівцем з соціальної роботи центру надання соціальних послуг, офіцером громади та спеціалістом безпеки відділу освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради проведені виховні заходи та лекція серед батьків та учнів 5-х - 6-х класів щодо запобігання булінгу у шкільному середовищі. Ця тема в реаліях сьогодення вкрай важлива та актуальна. 

Фахівці розповіли дітям, батькам та педагогам про поняття шкільного булінгу та надали практичні поради, як протидіяти фізичному, економічному, психологічному терору щодо дитини з боку однокласників, куди звертатися за допомогою та порадою у разі таких випадків. Також,  для учасників заходу була продемонстрована  відео-презентація під гаслом: «Кібербулінг» та роздано тематичний матеріал у вигляді буклетів та листівок.

Офіцером громади надані роз’яснення для учнів, їх батьків та вчителів про правові наслідки та адміністративну відповідальність за вчинення та замовчування такого явища, як «булінг» у школі. Особливу увагу фахівці приділили питанню відповідального та толерантного спілкування в освітньому середовищі.

За підсумками проведених заходів, в одному із навчальних закладів громади, працівники поліції притягнули 2 батьків до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей), діти яких приймали активну участь у негативному явищі «шкільний булінг» серед однолітків,  заважаючи вчителям якісному наданню  освітніх послуг.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь