Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ПРО РОЗВИТОК ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ В ГРОМАДІ ГОВОРИЛИ НА ЗАСІДАННІ ВИКОНКОМУ

Дата: 26.10.2023 09:47
Кількість переглядів: 179

Фото без описуНачальник відділу культури та туризму Любов ДИКАНЬ доповіла про діяльність закладів культури Липоводолинської селищної територіальної громади за 9 місяців поточного року.

Для задоволення потреб громадян у мистецькому аматорстві, створення умов для їх дозвілля мережа закладів культури Липоводолинської селищної ради налічує 30 установ, з них: 14 закладів культури клубного типу, 15 бібліотечних закладів , «Дитяча школа мистецтв».

За 9 місяців 2023 року по відділу культури та туризму Липоводолинської селищної ради виділено кошти в сумі 16 040,4 тис. грн., профінансовано – 13 304,1 тис. грн. Від надання платних послуг заклади залучили кошти в сумі 98,2 тис. грн. Навіть у такий непростий рік в центрі уваги знаходились питання поліпшення матеріально-технічного стану закладів культури. За кошти місцевого бюджету здійснено закупівлі матеріалів для проведення ремонтів та на покращення матеріально-технічної бази закладів культури на загальну суму 5 516,1 тис. грн.

Від початку повномасштабного російського вторгнення заклади культури Липоводолинщини не припиняли своєї роботи, а просто змінили її формат відповідно до умов, які диктує реальність. Допомога ЗСУ стала пріоритетною діяльністю закладів культури громади. Працівники стали поварами, швачками, майстрами з плетіння маскувальних сіток, вантажниками тощо. Але, разом з цим, не забували про українську пісню, музичний супровід, популяризацію кращих традицій народного мистецтва, що піднімають дух, сприяють психологічному розвантаженню та налаштовують мотивацію людей на Перемогу.

У квітні минулого року відділом культури та туризму було започатковано культурно-мистецьку акцію «Мистецька Липоводолинщина в підтримку воїнів ЗСУ», яка діє по цей час. З початку 2023 року в рамках проведення днів сіл було започатковано культурно-мистецьку акцію «Вінок єднання» на підтримку воїнів ЗСУ. У рамках цих акцій закладами культури було проведено безліч благодійних заходів, концертів, ярмарок. Всього за 2022 рік закладами культури проведено 23 благодійних заходів, на яких було зібрано 406 380 гривень, з них 11 заходів проведено «Центром культури і дозвілля» Липоводолинської селищної ради, де було зібрано 190 205 гривень. За 9 місяців 2023 року закладами культури вже проведено 45 благодійних заходів, зібрано коштів в сумі 684 951 гривень, з них 12 заходів проведено «Центром культури і дозвілля», сума коштів 274 980 гривень. Всі кошти пішли на допомогу ЗСУ.

Працівники «Публічної бібліотеки ім. Л.Новиченка» організували та провели благодійні ярмарки до Дня селища Липова Долина, Дня Незалежності України та Дня Захисників та Захисниць України, долучившись до культурно-мистецької акції «Митці Липоводолинщини на підтримку ЗСУ». Кошти в сумі 19 070 гривень були долучені до спільних коштів мистецької акції та передані на потреби для ЗСУ. Влітку працівники «Публічної бібліотеки ім. Л.Новиченка» займалися солінням огірків для воїнів ЗСУ. Засолено майже 1000 літрів продукції, перші партії яких вже передано на передові лінії Куп’янська та шпиталів міста Харкова.

Детальніше на сайті Липоводолинської селищної ради - https://rada.info/.../e6f0cf9c0ddbf0cc81d0c1c329069e60.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь