Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ЛИПОВОДОЛИНСЬКА ГРОМАДА ДОЛУЧАЄТЬСЯ ДО УЧАСТІ В ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ПРОЄКТІ "ПОМІЧНИК ВЕТЕРАНА"

Дата: 24.10.2023 08:42
Кількість переглядів: 50

Фото без описуЗ 1 липня 2023 року в Україні започаткували проєкт "Помічник ветерана", де навчені фахівці у громадах надаватимуть професійний сервіс для демобілізованих військових, захисників та захисниць, які повертатимуться з військової служби, фронту в цивільне життя, а також для членів їх сімей.

Проєкт передбачає індивідуальний супровід ментора чи наставника, який працює за принципом "рівний-рівному". Помічник ветеранів буде скеровувати свою діяльність на збереження здоров’я ветерана (сприяти, направляти, організовувати, скеровувати ветерана для надання медичних послуг), задоволення економічних інтересів (допомагатиме із працевлаштуванням, підвищенням кваліфікації, перепрофілізацією, відкриттям власної справи, співпраці із центрами зайнятості).

Цей проєкт ініційований Міністерством у справах ветеранів України та передбачає створення у громадах Сервісних офісів у справах ветеранів. Там працюватимуть помічники ветеранів, які в координації з усіма державними та недержавними інституціями допомагатимуть демобілізованим військовим та членам їхніх родин переходити до цивільного життя. І, звичайно, такий фахівець здійснюватиме моніторинг реалізації ветеранської політики у громаді, вивчатиме потреби ветеранів і коригуватиме послуги, які надають.

У Липоводолинській територіальній громаді передбачається утворення Сервісного офісу у справах ветеранів  на базі Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Липоводолинської селищної ради, а фінансування здійснюватиметься за рахунок держбюджету. Після успішної подачі документів та реєстрації учасника, передбачено проходження безкоштовного навчання на базі Центру ветеранського розвитку (м. Суми).

Загалом, до кінця 2024 року заплановано підготувати 15 тисяч помічників ветеранів по всій Україні.

Кандидати на посади помічників ветерана можуть подаватися на конкурсний відбір для участі у цьому проєкті винятково за допомогою інформаційного порталу Е-ветеран https://eveteran.gov.ua

Про умови долучення до проєкту, особливості та перспективи діяльності помічників ветерана докладно можна дізнатися за посиланням https://is.gd/xwoXAO



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь