Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

СТАН ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ГРИП, ГРВІ ТА COVID-19 СТАНОМ НА 24.10.2023 РОКУ ПО ЛИПОВОДОЛИНСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 23.10.2023 16:42
Кількість переглядів: 203

Фото без описуСьогодні, на засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій по даному питанню доповіла головний лікар КНП"Центр первинної медико-санітарної допомоги" Віталіна ОЛІЙНИК.

На грип та ГРВІ (з урахуванням Covid-19) з початку епідсезону (з 01.10.2023 року) по Липоводолинській ТГ захворіло 149 осіб, в т.ч. 79 – дітей. За останній тиждень (з 17.10. – 24.10.2023) захворіло 58 осіб, в т.ч. – 27 дітей, що є на рівні попереднього тижня. Захворюваність на грип та ГРВІ серед дитячого населення за останні 3 тижні епідсезону залишається стабільною та реєструється від 24 до 27 захворілих дітей за тиждень. З початку епід сезону зареєстровано 2 випадки захворюваності на Covid-19 серед дорослого населення.

Цього епідемічного сезону збудники грипу та Covid-19 циркулюватимуть одночасно, тому й захист потрібен проти цих двох досить складних за перебігом та наслідками інфекцій. Особливо це стосується груп ризику, зокрема людей у віці старше 60 років.

Вакцинація від грипу не захищає від Covid-19 і навпаки. Щеплення проти обох захворювань можна проводити в один день або з будь яким інтервалом. Проти грипу слід вакцинуватися щороку. Основою для захисту проти тяжкого перебігу Covid-19 є курс із трьох щеплень: дві дози первинної вакцинації та одна бустерна доза. Для осіб старше 60 років рекомендовано отримати додаткову бустерну дозу, яка вводиться через 5 місяців від останнього отриманого бустеру.

У КНП "Липоводолинський ЦПМСД" наявні наступні вакцини: Phizer та Jansen. Щеплення від Covid-19 є безоплатним, зробити його можна через запис до сімейного лікаря.

Вакцину проти грипу всі бажаючі можуть придбати в аптечній мережі, а саме щеплення провести у свого сімейного лікаря.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь