A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТУ РІШЕННЯ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ «ПРО РЕОРГАНІЗАЦІЮ БАЙРАЦЬКОГО ЛІЦЕЮ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Дата: 07.09.2023 13:14
Кількість переглядів: 51

Фото без описуОрганізатор громадського обговорення Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради Сумської області.

Мета проведення громадського обговорення

Врахування думки мешканців Липоводолинської селищної територіальної громади щодо зміни типу, перейменування, реорганізації закладів  загальної середньої освіти на території громади.

Назва питання винесеного на обговорення

Проєкт рішення Липоводолинської селищної ради «Про реорганізацію  Байрацького ліцею Липоводолинської селищної ради Сумської області»

Нормативне забезпечення

З прийняттям та вступом в дію Закону України від 16.01.2020 № 463-IX «Про повну загальну середню освіту» з’явилось законодавче підґрунтя для реформування системи загальної середньої освіти, що має сприяти підвищенню якості освіти та освітньої діяльності, істотному зростанню інтелектуального та культурного потенціалу суспільства та особистості.

У зв’язку з цим виникла необхідність приведення до вимог чинного законодавства мережі закладів загальної середньої освіти Липоводолинської селищної територіальної громади.

Зважаючи на необхідність вдосконалення окремих положень законодавства, прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти», що набрав чинності 08.08.2021 року. Згідно з внесеними змінами до законодавства, продовжено перехідний період для трансформації, оптимізації мережі закладів освіти та строки впорядкування документів закладів загальної середньої освіти, а саме:

  • рекомендовано засновникам закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, до 01 вересня 2027 року привести установчі документи закладів освіти у відповідність із цим Законом, врахувавши строки набрання чинності окремими положеннями цього Закону.

Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Формат, строк проведення громадського обговорення

Громадське обговорення у формі публічного громадського обговорення (зустрічей (нарад) з громадськістю) проводиться з дня оприлюднення зазначеного інформаційного повідомлення протягом  року.

Отримати консультацію, надати пропозиції та зауваження у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: Сумська область, Роменський район, смт Липова Долина, вул. Полтавська, 25, в електронній формі на електронну адресу 43356036@mail.gov.ua, усній формі на контактний телефон: (05452) 5-17-72. Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

Пропозиції, розповсюджені через соціальні мережі, до уваги братися не будуть.

Місцезнаходження організатора громадського обговорення

Сумська область, Роменський район, смт Липова Долина, вул. Полтавська, 25, контактний телефон: (05452) 5-17-72, e-mail 43356036@mail.gov.ua

Прізвище та ім’я відповідальної особи

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради Шапран Юлія Олександрівна

Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднено на офіційному вебсайті Липоводолинської селищної ради у строки, передбачені чинним законодавством.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь