A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ ВІДКРИТО ЩЕ ОДИН "КЛАС БЕЗПЕКИ"

Дата: 08.06.2023 16:19
Кількість переглядів: 63

Фото без опису08 червня 2023 року в Берестівському ліцеї Липоводолинської селищної ради Роменського району Сумської області у межах реалізації всеукраїнського проєкту Міністерства освіти і науки України, ухваленого розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до плану основних заходів цивільного захисту на 2022 рік» від 7 вересня 2022 року, відбулось відкриття класу безпеки.

Проєкт спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.

На урочистій церемонії відкриття були присутні перший заступник голови Роменської районної державної адміністрації Валентина НАЗАРЕНКО, головний спеціаліст сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи та цивільного захисту населення Роменської районної державної адміністрації Тетяна ЛИТВИНЕНКО, перший заступник голови Липоводолинської селищної ради Ольга ХИЖНЯК, начальник відділу освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради Юлія ШАПРАН, спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі Липоводолинської громади Наталія КОВАЛЕНКО, староста Берестівського старостинського округу Лілія РУДКОВСЬКА, начальник відділу організації профілактичної роботи та заходів цивільного захисту у Роменському районі Андрій СМІТІЯ, представники Державної служби з надзвичайних ситуацій у Сумській області та представники Роменського районного відділу головного управління національної поліції у Сумській області.

Звертаючись до присутніх, Валентина НАЗАРЕНКО наголосила, що дитяча безпека, особливо під час війни, є вкрай актуальною. І знання, отримані у цьому класі, допоможуть дітям уникнути трагічних ситуацій.

Ольга ХИЖНЯК у своєму виступі загострила увагу на тому, що створення та функціонування такого класу безпеки сприятиме систематичній підготовці учнів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

Клас розділений на кілька навчальних зон та обладнаний інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки. Тут діти різних вікових груп зможуть в теорії і на практиці в ігровій формі навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги, а для молодших школярів створений ігровий куточок.

Фахівці ДСНС України в Сумській області провели бесіду для учнів початкових класів з питань мінної та пожежної безпеки. Представники Роменського районного відділу головного управління національної поліції у Сумській області нагадали дітям правила дорожнього руху. Медична сестра закладу освіти провела майстер-клас із зупинки кровотечі. Хвилинку психологічного розвантаження у вигляді руханки з Патроном учасники заходу отримали від практичного психолога ліцею. І на завершення теоретичної частини переглянули мультфільм про правила поведінки під час літніх канікул.

Найбільше захоплення у дітей викликало знайомство з пожежно-рятувальною технікою та спорядженням і автомобілем поліції. Чимала кількість охочих виявила бажання на мить відчути себе вогнеборцями, примірявши захисний шолом бійця ДСНС, забратися в кабіну пожежного автомобіля, загасити уявну пожежу за допомогою пожежного ствола.

Радості малечі не було меж, тож сьогоднішній захід став для дітей справжнім святом, а головне – тепер вони знають, як вберегтися від біди.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь