Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ДОСУДОВА ДОПОВІДЬ – твоя можливість розповісти суду свою історію

Дата: 08.06.2023 15:55
Кількість переглядів: 39

Фото без описуЩо таке досудова доповідь?

Суддя під час розгляду твоєї справи хоче більше дізнатися про тебе і краще зрозуміти обставини, через які ти потрапив до суду.

Як готується досудова доповідь?

Досудова доповідь готується на вимогу суду. Ти повинен отримати повідомлення від суду про необхідність зустрічі з працівником пробації для проведення розмови з метою підготовки доповіді.

Працівник пробації є незалежною, неупередженою особою, який спілкуватиметься з тобою, аби дізнатись, які причини і обставини привели тебе до суду.

У разі необхідності працівник пробації може провести декілька зустрічей з тобою, твоїми батьками, близькими, вчителями, щоб з'ясувати і уточнити обставини, які стосуються твоєї справи.

Працівник пробації може прибути на судове засідання та представити Доповідь, якщо суд попредньо викличе його.

Яку користь може дати тобі досудова доповідь?

Доповідь - це твій шанс розповісти свою історію перед тим, як суддя призначить тобі покарання у разі визнання твоєї вини, або звільнить від покарання.

Якщо ти потребуєш підтримки, спеціальних соціальних послуг - Доповідь міститиме рекомендації для суду щодо виду і обсягу таких послуг.

 Яку інформацію необхідно надати суду?

 Під час розмови працівник пробації запитуватиме тебе про твоє особисте життя, поведінку в повсякденному житті, про навчання, роботу, стосунки з друзями да однолітками. Також можуть обговорювати окремі події, що стосуються правопорушення, в якому тебе звинувачують.

Якщо суд визнає твою провину, то суд обов'язково зважатиме на інформацію зазначену в доповіді. Це допоможе визначити вид покарання, який відповідатиме серйозності скоєного правопорушення.

Хто читатиме твою досудову доповідь?

Ти;  працівник пробації; прокурор;  адвокат; суддя; батьки або особи, які їх замінюють; представник служби у справах дітей.

Чи обов’язково тобі брати участь у підготовці доповіді?

Участь у процесі підготовки доповіді - це твоє право. Вона дає тобі змогу представити в суді ту інформацію, яку ти вважаєш важливою та яка слугуватиме на твою користь.

Ти маєш право відмовитися від участі у бесіді. Однак пам'ятай, що мета Доповіді - визначення того, що буде найкращим для тебе.

Що очікується від тебе?

За твоїм бажанням у тебе буде одна або декілька зустрічей з працівником пробації, який призначить місце і час вашої бесіди. Якщо ти не в змозі прийти на зустріч, тобі варто попередити про це працівника пробації. Адже саме від тебе залежить чи буде Доповідь написана вчасно та правильно.

Працівник пробації може відмовитися від інтерв'ю з особою, що перебуває в стані алкогольного сп'яніння, під дією наркотиків або поводиться агресивно.

 

Начальник  Роменського

районного сектору №1

Олександр ВЕЛИКОДНИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь