A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ГРОШІ ХОДЯТЬ ЗА ДИТИНОЮ: З 1 ЧЕРВНЯ ДІЯТИМЕ НОВИЙ ПРОЄКТ ДЛЯ ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ

Дата: 30.05.2023 16:37
Кількість переглядів: 75

Фото без описуКабмін прийняв постанову, якою запровадив механізм «гроші ходять за дитиною» при оплаті послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Механізм буде реалізовуватися в межах експериментального проєкту.

Відтепер родини з дітьми, які опинилися в найбільш складних умовах (проживають на територіях, що були в тимчасовій окупації; перебувають у зоні активних бойових дій чи на кордоні з російською федерацією; є малозабезпеченими та мають дітей з інвалідністю (дитина здатна до самообслуговування); багатодітні сім’ї) зможуть отримувати кошти для оздоровлення та відпочинку. 

Батьки (особи, які їх замінюють) таких дітей отримуватимуть сповіщення про право на отримання коштів для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку електронним повідомленням (надійде автоматично, якщо є мобільний застосунок Дія). Потім батьки зможуть отримати картку зі спеціальним режимом використання, на яку будуть зараховані кошти в розмірі п’яти прожиткових мінімумів (14,165 тис. грн) на дитину. Їх можна буде використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії в карпатському регіоні (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Тернопільська області). 

Дія проєкту розпочнеться 1 червня. Оздоровлюватися за програмою зможуть діти 7-18 років.

Кошти можна буде використати в одному із закладів, що містяться у Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Наразі у цьому реєстрі є 16 оздоровчих закладів для дітей, які відповідають вищенаведеним критеріям. 

Пріоритет в оздоровленні дітей за проєктом надано Чернігівській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській та Київській областям (регіони в зоні активних бойових дій, перебували в тимчасовій окупації або на кордоні з російською федерацією та зазнають активних артилерійських обстрілів).

Посилання на сайт на якому батьки можуть переглянути чи має право на оздоровлення згідно постанови дитина, а також перелік закладів, куди можна відвести дітей на оздоровлення та відпочинок: https://rstmo.ioc.gov.ua/mop/e-health


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь