Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ЛИПОВОДОЛИНСЬКА ЛІКАРНЯ І НАДАЛІ ПРОДОВЖУЄ ФУНКЦІОНУВАТИ В ТОМУ Ж РЕЖИМІ ЩО І РАНІШЕ

Дата: 21.04.2023 15:34
Кількість переглядів: 84

Фото без описуНе перший рік в нашій країні проводиться формування спроможної мережі госпітальних округів. 28.03.2023 опублікована постанова № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі» де у складі спроможної мережі визначаються надкластерні, кластерні, загальні заклади охорони здоров’я.

Загальним закладом охорони здоров’я визначається заклад охорони здоров’я, який надає медичну допомогу населенню територіальної громади або декількох громад у госпітальному кластері за такими критеріями:

  • задоволення потреб населення відповідно до мінімального (базового) переліку напрямів медичного обслуговування (а саме анестезіологія, неврологія, хірургія, інфекційні хвороби, ортопедія та травматологія, терапія), оптимальною кількістю населення на медичному обслуговуванні понад 40 тис. осіб, доступність до напрямів медичного обслуговування для мешканців населених пунктів, транспортна доступність, фінансова стійкість.  

Заклад  КНП «Липоводолинська лікарня» не відповідає всим вище перерахованим критеріям, тому не входить в спроможну мережу.

Про що це говорить?

Заклад і надалі продовжує функціонувати в тому ж режимі що і раніше, продовжує контрактуватися з НСЗУ, надає й надалі всі послуги що і сьогодні, але подальший розвиток закладу відбуватиметься за рахунок власника, тобто покращення матеріально-технічної бази, покращення умов перебування хворого в закладі забезпечуватиметься громадою. 

Тому хочемо заспокоїти громадян Липоводолинської та Синівської громад, які зараз обслуговуються в нашому закладі, всі й надалі можуть продовжувати лікуватися у КНП «Липоводолинська лікарня».

На сьогодні медична допомога в закладі надається за напрямком амбулаторна медична допомога, стоматологічна допомога, стаціонарне лікування без проведення оперативних втручань, ведення вагітних, діагностичний напрям (колоноскопія, ендоскопія, ультразвукове дослідження, рентгенографія), паліативна допомога (стаціонарна та мобільна).

За останній рік завдяки допомозі громади було закуплено та встановлено цифровий рентген апарат, відеоколоноскоп, проводитися утеплення фасаду приміщень, поточні ремонти у стаціонарі та поліклініці, покращення благоустрою території закладу.

Тому незважаючи на всі зміни та реформи заклад продовжує функціонувати на надавати якісну допомогу населенню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь