Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ФОРМУВАННЯ СПРОМОЖНОЇ МЕРЕЖІ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я У РОМЕНСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 21.04.2023 13:28
Кількість переглядів: 118

Фото без опису20 квітня в Роменській районній державній адміністрації-районній військовій адміністрації відбулося засідання робочої підгрупи з питань формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я Роменського району за участі заступника голови Сумської обласної військової адміністрації Олени БОЙКО та начальника управління охорони здоров’я Сумської обласної військової адміністрації Анатолія КОТЛЯРА

«Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.2023 №174 «Деякі питання організації спроможної мережі» визначено основні критерії, які необхідно враховувати при формуванні спроможної мережі, це кількість напрямів надання медичної допомоги і матеріально-технічний стан лікарні, кількість населення, яке обслуговується, територіальна приналежність та доступність, фінансова стійкість та інші вимоги для входження у спроможну мережу, – зазначила Олена Бойко. – Окрім того, для кожного госпітального округу має бути сформовано трирічний план розвитку спроможної мережі та окремі плани розвитку медичних закладів. Відтак на рівні обласних адміністрацій та громад буде чітке розуміння, де і які медичні послуги отримуватимуть пацієнти, де необхідно посилити матеріально-технічну базу тощо. Кожен медзаклад, у свою чергу, отримає чітке розуміння, які послуги необхідно розвивати відповідно до своєї ролі в мережі, як планувати кадрові та фінансові ресурси тощо».

Під час засідання учасники робочої підгрупи детально обговорили та проаналізували діяльність лікарень району, розглянули відповідність кожного медичного закладу встановленим критеріям спроможності та визначили подальші кроки для збереження та ефективного їх існування.

Згідно з Постановою, лікарні на районному рівні поділятимуться на кластерні та загальні і їхня підтримка у плані розвитку в першу чергу гарантується з боку держави. Медзаклади, які не увійдуть до спроможної мережі, продовжать функціонувати та матимуть право і надалі укладати контракти з Національною службою здоровʼя. Розвиток таких медзакладів відбуватиметься власником лікарні.

«Спроможна мережа закладів охорони здоров’я дасть змогу організувати належну якість медичного обслуговування, а також його своєчасність та доступність для населення», – наголосив очільник району Денис ВАЩЕНКО.

Після проведеного аналізу та детального обговорення питання, робочою підгрупою було узгоджено пропозиції щодо плану розвитку спроможної мережі закладів охорони здоров’я госпітального кластеру Роменського району. В якості кластерного закладу охорони здоров’я пропонується КНП «Роменська центральна районна лікарня» Роменської міської ради, загальним закладом охорони здоров’я – КНП «Недригайлівська лікарня» Недригайлівської селищної ради Сумської області.

КНП «Липоводолинська лікарня» Липоводолинської селищної ради продовжить функціонувати та впроваджувати нові види медичної допомоги з більш вузькою спеціалізацією та займе свою нішу серед закладів охорони здоров’я.

Сформовані пропозиції будуть розглянуті на засіданні робочої групи з питань формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я Сумського госпітального округу.

За матеріалами: http://rmn.sm.gov.ua/index.php/uk/8-novini/16930-formuvannya-spromozhnoji-merezhi-zakladiv-okhoroni-zdorov-ya-u-romenskomu-rajoni



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь