A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 23.03.2023 11:35
Кількість переглядів: 91

22 березня відбулось засідання виконавчого комітету Липоводолинської селищної ради. Розглянуто 18 питань порядку денного з яких прийнято відповідні рішення.

Члени виконкому заслухали інформацію про стан надання адміністративних послуг відділом  «Центр надання адміністративних послуг» Липоводолинської селищної ради.

Протягом 1 кварталу 2023 року  відділом ЦНАП прийнято 2300 відвідувачів, надано 615 консультацій, зареєстровано 2800 звернень для отримання адміністративних послуг, видано 3500 результатів адміністративних послуг. У звітному періоді за платні послуги, з яких стягується адміністративний збір, до місцевого бюджету надійшло  173 844,50 грн (за січень-лютий 2023 року).

З квітня 2023 року адміністратори відділу ЦНАП розпочнуть працювати в реєстрі Єдина державна електронна система у сфері будівництва.

У рамках проєкту “Програма ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України” у листопаді минулого року отримано паспортне обладнання і у квітні поточного року адміністратори зможуть успішно розпочати прийом документів на виготовленню паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Наступна програма в якій запрацюють адміністратори відділу ЦНАП – це відомча інформаційна система Державної міграційної служби України.

Наразі триває юридичне оформлення сервісу “Мобільний офіс”, який отримано у лютому поточного року, і уже з 2 кварталу 2023 року адміністративні послуги зможуть отримати ті жителів, які з різних причин не можуть відвідати Центр надання адміністративних послуг. Також у відділі ЦНАП планується запровадження послуг МВС, де можна буде отримати послуги, пов’язані із водійським посвідченням та реєстрацією транспортних засобів.

Прийнято рішення про визначення категорій населення для забезпечення гуманітарною допомогою та продуктами тривалого зберігання. У Гуманітарному штабі Липоводолинської селищної ради знаходяться резерв продуктів харчування, які отримані за державною програмою та у вигляді гуманітарної допомоги на випадок блекауту чи інших надзвичайних ситуацій. Протягом березня – квітня 2023 року  продовольчі товари тривалого зберігання у вигляді продуктів харчування та гуманітарна допомога у вигляді окремих продуктів харчування отримають такі вразливі категорії населення:  внутрішньопереміщені особи;  особи  з інвалідністю;  діти з інвалідністю;   особи похилого віку, яким виповнилось 60 років і старші; військовослужбовці, або один із членів родини військовослужбовця. Особи з числа визначених категорій, які проживають населених пунктах сільської місцевості забезпечуються гуманітарною допомогою за місцем проживання безпосередньо у старостинських округах громади.

До продуктового набору із розрахунку на одну особу увійде: 1 пляшка олії об’ємом 1 літр, 1 пачка макаронів вагою 0,5 кілограма, до 2 кілограм гороху, до 1 кілограма   квасолі (чи пшона, чи кукурудзяної крупи, чи вівсяної крупи).  Загальна кількість сформованих проднаборів складає 4900. Про дату та час видачі продуктових наборів вище зазначеним категоріям населення повідомимо додатково.

Наступне рішення стосувалося надання матеріальної грошової допомоги військовослужбовцям чи членам їх родин. Відповідно до «Програми соціального захисту населення на 2023 рік» військовослужбовці, які зареєстровані чи фактично проживають на території Липоводолинської селищної територіальної громади, або члени їх родин мають право на грошову матеріальну допомогу в розмірі 5 тис. грн. Станом на 22 березня за такою допомогою звернулися 307 осіб,  з них 250 вже отримали виплати. Рішенням виконкому допомогу отримають ще 57 осіб.

До Липоводолинської селищної ради надійшло три звернення від жителів сіл Берестівка, Семенівка та селища Липова Долина з проханням надати матеріальну грошову допомогу  на лікування військовослужбовців, які отримали поранення під час бойових дій. Члени виконавчого комітету одноголосно прийняли рішення надати матеріальну допомогу всім заявникам в розмірі 20 тисяч гривень.

Згідно наступного рішення, з 24 березня 2023 року буде розпочато одноразове харчування в закладах дошкільної освіти Липоводолинської громади. Всі дошкільні заклади будуть переведені на 6-ти годинний робочий день, щоб діти мали змогу щодня об 11:30 отримати гарячий обід.

Грошова норма вартості одноразового харчування на одну дитину становитиме:

- для дітей віком від 1 до 4 років – 20.00 гривень;

- для дітей віком від 4 до 6 (7) років – 25.00 гривень.

Фінансування харчування в закладах дошкільної освіти здійснюватиметься за рахунок батьківської плати (50 %) та бюджету Липоводолинської селищної ради (50 %). Безкоштовним харчуванням будуть забезпечені діти із числа вразливих категорій.

Більш детально з рештою прийнятих рішень можна ознайомитися на нашому сайті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь