A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ВОЛОДИМИР ШТАНЬКО: НАМ НЕОБХІДНО ВЖИТИ ВСІХ ЗАХОДІВ, ЩОБ ЗАХИСТИТИ ЖИТЕЛІВ НАШОЇ ГРОМАДИ

Дата: 08.11.2022 14:30
Кількість переглядів: 137

Сьогодні відбулась нарада при голові селищної ради Володимиру ШТАНЬКУ щодо взаємодії і координації дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій на території Липоводолинської громади в умовах воєнного стану.

Присутні обговорили план спільних заходів на випадок виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з відсутністю електро-, тепло-, газо- та водопостачання у громаді.

«Понад 40 відсотків критичної енергетичної інфраструктури країни було пошкоджено або зруйновано російськими ударами. Тому, щоб не допустити виходу з ладу електромережі, в області введено погодинне відключення електроенергії. Але ми не знаємо, що планує ворог і як ситуація складеться далі. Ми розуміємо, що якщо росія продовжить такі атаки, ми можемо втратити всю нашу електроенергетичну систему. Саме тому нам необхідно зараз вжити всіх заходів, щоб захистити жителів нашої громади», - наголосив очільник громади Володимир ШТАНЬКО.

Насамперед визначено пункти обігріву, куди можна буде евакуювати людей у разі відсутності електропостачання більше 3 днів. Зокрема, це стосується жителів багатоквартирних будинків, та тих, у кого не має твердопаливних котлів чи родичів, в яких можна було б розміститися. Такими пунктами в селищі Липова Долина є КНП «Липоводолинська лікарня», КНП «Центр ПМСД». На території старостинських округів діють тимчасові пункти обігріву в АЗПСМ та ФАПах. По можливості жителям необхідно запастися свічками, медикаментами, продуктами харчування тривалого зберігання, засобами захисту дихальних шляхів (марлеві пов’язки, дизрозчини тощо). Зібрати так звану «тривожну валізу» - скласти теплі речі, документи, медикаменти, ліхтарики.

Особливу увагу приділено питанню забезпечення об’єтів критичної інфраструктури генераторами, паливо-мастильними матеріалами та їх резерв на кожному підприємстві. На даний час, в період погодинного відключення електроенергії, перебоїв у водопостачанні на території громади на має. Рішенням сесії селищної ради виділено кошти на придбання двох потужних генераторів. До кінця поточного тижня вони будуть доставлені в громаду.

У ході наради керівникам установ та організацій надано ряд відповідних доручень для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, які можуть виникнути через атаки з боку росії.

Шановні жителі громади! Ситуація в країні напружена, але панічні настрої - це не вихід з ситуації. Зберігаймо спокій! Влада всіх рівнів робить все можливе аби убезпечити мирне населення від наслідків надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути. Важливо бути підготовленими заради миру і вірити в нашу Перемогу! Підтримуйте один одного! В єдності наша сила!

Україна Переможе!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь