A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

СУСПІЛЬНО КОРИСНІ РОБОТИ – ОДИН ІЗ ВИДІВ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА НЕСПЛАТУ АЛІМЕНТІВ

Дата: 28.10.2022 10:22
Кількість переглядів: 114

Фото без опису26.10.2021 року уповноваженим органом з питань пробації Роменського районного сектору №1 було проведено робочу зустріч із начальником Недригайлівського відділу державної виконавчої служби у Роменському районі Сумської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Юлією Лісовою щодо питань, які стосуються належного виконання  порушниками суспільно корисних робіт та перерахування коштів підприємством  за їх виконання на рахунок виконавчої служби.

Так, несплата аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім’ї, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, - тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин.

Відповідно до ст. 31-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі КУпАП) суспільно корисні роботи полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт, вид яких та перелік об’єктів, на яких порушники повинні виконувати ці роботи, визначає відповідний орган місцевого самоврядування.

За виконання суспільно корисних робіт порушнику нараховується плата за виконану ним роботу. Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці. Відповідно до п. 12.1. Порядку виконання адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт, виправних робіт та суспільно корисних робіт, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 19.03.2013 р. № 474/5 (далі - Порядок), однією з функцій, покладених на уповноважені органи з питань пробації, є здійснення контролю за відбуванням стягнення порушниками та виконанням обов’язків власником підприємства за місцем відбування порушниками суспільно корисних робіт. Одним із обов’язків, покладених на власника підприємства, установи, організації або уповноваженого ним органу за місцем виконання порушником суспільно корисних робіт, відповідно до ст. 325-3 КУпАП та п. 14.1. Порядку, є нарахування плати порушнику за виконання суспільно корисних робіт та перерахування її на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби для подальшого погашення заборгованості зі сплати аліментів.

З огляду па викладене, нарахування плати порушнику за виконання суспільно корисних робіт та перерахування її на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби є обов’язком власника підприємства, контроль за виконанням якого належить до повноважень уповноваженого органу з питань пробації в рамках виконання постанови суду (судді) про накладення адміністративною стягнення у виді суспільно корисних робіт.

На завершення даної теми, сторонами прийнято рішення, зокрема по закінченню відбуття порушниками суспільно корисних робіт орган пробації скеровуватиме відповідні запити до органу державної виконавчої служби з метою отримання інформації про перерахування власником підприємства коштів на відповідний рахунок органу виконавчої служби. У разі отримання інформації про невиконання власником підприємства обов’язку, передбаченого ст. 325-3 КУпАП, уповноважений орган з питань пробації інформує про це відповідного прокурора.

За матеріалами Роменського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь