A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ДОБРОВІЛЬНЕ СКОРОЧЕННЯ СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ХОЧА Б НА 20% ДОПОМОЖЕ СТАБІЛІЗУВАТИ ЕНЕРГОСИСТЕМУ ПІСЛЯ РОСІЙСЬКИХ АТАК

Дата: 21.10.2022 11:14
Кількість переглядів: 116

Фото без описуПро це заявив Міністр енергетики України Герман ГАЛУЩЕНКО в ефірі національного телемарафону «Єдині новини».

Міністр наголосив, що енергетики шукають можливості, як забезпечити достатню потужність генерації, щоб зменшити дефіцит у системі. Водночас і споживачі мають допомогти енергетикам утримати енергетичний фронт.

Стабілізувати роботу енергосистеми, зокрема, сприяє скороченню споживання електроенергії протягом дня і особливо – в році-пік.

«У перші дні масованих російських ракетних атак добровільне скорочення споживання становило в середньому 10%. Водночас атаки ворога продовжуються і енергосистема потребує більшого розвантаження», –повідомив Міністр.

Герман Галущенко підкреслив, що економію електроенергії мають споживачі по всій Україні, незалежно від регіону.

«Росіяни намагаються знищити енергосистему в усій державі, незалежно, де знайти об’єкти енергетичної інфраструктури – на Заході, Сході, Північній чи Південній. Ми сьогодні – єдиний організм, який бореться з навалою, яка йде на нашу енергетику», – наголосив він.

Міністр підкреслив, що добровільне скорочення споживання дозволяє уникнути примусових відключень, які також можуть застосовуватися за рахунок зниження навантаження на електромережі та надання енергетикам можливостей для ремонту обладнання, ушкодженого терористичними атаками.

За матеріалами: https://www.kmu.gov.ua/news/dobrovilne-skorochennia-spozhyvannia-elektroenerhii-khocha-b-na-20-dopomozhe-stabilizuvaty-enerhosystemu-pislia-rosiiskykh-atak-herman-halushchenko


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь