A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ЧУЖИХ ДІТЕЙ НЕ БУВАЄ

Дата: 30.09.2022 09:16
Кількість переглядів: 355

Дитинство – це чудова пора сподівань на щасливе життя та здійснення мрій, кожна дитина має право на достойне та  щасливе життя.  Можливо, саме тому вважається, що усиновлення – це вирішення проблем дитини, яка втратила сімейне оточення, можливо, що усиновлення - це вирішення проблем дорослих, які хочуть виховати дитину, яка народжена не ними, але потребує саме їх любові та піклування.

Cьогодні тема усиновлення активно висвітлюється та пропагандується у засобах масової інформації через соціальну рекламу, аби привернути суспільну увагу до проблем дітей, що з різних причин не мають батьківської опіки.

Усиновлення - надзвичайно молоде свято, яке відзначається 30 вересня, в день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері – Софії, не може не зворушувати своєю відвертістю та щирістю. Це свято життєвої  мудрості та досвіду, це свято взаєморозуміння, свято великої душі та великого терпіння.

Практично усиновлення є формою влаштування дитини шляхом юридичного заміщення її функціонально-деформованої біологічної сім’ї іншою. Основним завданням такого заміщення є подолання процесу «соціального відторгнення» дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, з боку суспільства, залучення її до нормального процесу природного буття, але у складі іншої сім’ї, а іноді навіть і під іншим іменем. Турбота про них – наша спільна задача, обов’язок міста, суспільства, держави. Розвиток дитячої охорони здоров’я, забезпечення права дітей на отримання якісної освіти, збереження і розширення мережі соціально-культурних і спортивних закладів є пріоритетними напрямами соціальної політики нашого району. 

Перші кроки вже є: у Липоводолинській громаді проживає 8 родин, в яких проживає 9 усиновлених дітей, нагляд за умовами проживання цих дітей зхдійснює відділ «Служба у справах дітей» Липоводолинської селищної ради.  Саме в цей день, 30 вересня 2022 року, набрало законної сили рішення суду про усиновлення   дитини -сироти, яка перебувала на первинному обліку відділу «Служба у справах дітей» Липоводолинської селищної ради та була тимчасово влаштована в родину знайомих з метою подальшого усиновлення.

Також наша громада має велику кількість сімейних форм виховання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме: на території Липоводолинської ТГ функціонує 3 прийомні родини, які виховують 4 прийомних  дітей, 3 дитячі будинки сімейного типу, в яких проживає 22 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 10 опікунських родин,  в яких проживає 14 дітей, які залишилися без батьківської опіки. Усиновлення визнане в Україні пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Внаслідок усиновлення дитина втрачає статус дитини-сироти і стає рідними сином чи донькою.

Хочеться відзначити, що батьки-вихователі 2-х дитячих будинків сімейного типу нашої  громади усиновили по 1 дитині, які були у складі дітей-вихованців, тепер ці дітки стали їх рідними.

Отже,   від імені керівництва нашої громади, з нагоди свята хочеться від щирого серця привітати тих відважних батьків, які здійснили цей відповідальний крок і взяли дитину у свою родину, побажати міцного  здоров’я, розуміння, доброти та терпіння.  Дякуємо усиновлювачам, прийомним батькам, батькам-вихователям, опікунам та піклувальникам за щедрість сердець, за щоденну натхненну працю, за любов і турботу про дітей. Нехай разом з прекрасним моментом усиновлення у Ваших сім’ях назавжди поселиться щастя, добробут та родинне благополуччя, хай повниться дитячим щасливим сміхом Ваша домівка, щедрість та милосердя примножуються з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидають серце.

Начальник відділу "Служба у справах дітей" Людмила КОСТЯН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь