A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ПРОВЕДЕНО РЕЙД-ПЕРЕВІРКУ «СІМ’Я І ДІТИ»

Дата: 14.07.2022 15:18
Кількість переглядів: 295

Фото без опису13 липня 2022 року відділом «Служба у справах дітей» Липоводолинської селищної ради  спільно зі старостою Лучанського старостинського округу та фахівцями із соціальної роботи центру надання соціальних послуг Липоводолинської селищної ради проведено рейд-перевірку «Сім’я і діти» в селі Лучка.

Метою перевірки є посилення контролю за умовами проживання та виховання дітей, що перебувають на обліку відділу «Служба у справах дітей», як такі, що опинилися в складних  життєвих обставинах в умовах військового стану.

Фахівцями обстежено 6 родин,  в яких проживає 14 дітей зазначеної категорії.

Завдяки систематичному проведенню  профілактичних заходів відділом «Служба у справах дітей» серед родин, що опинилися в складних життєвих обставинах, під час перевірки у 3-х родинах  комісією було відзначено значне покращення матеріально-побутових умов, усунення недоліків, які саме призвели до складних життєвих обставин: дотримано санітарно-гігієнічні умови проживання, присутній запас продуктів харчування та свіжо- приготована їжа.

З батьками дітей, які перебувають на обліку,  проведені профілактичні бесіди та надані рекомендації щодо усунення недоліків житлово-побутових умов дітей,  недопущення загрози життю  для здоров’ю їх дітей, запобігання жорстокому поводженню з дітьми, попередження насильства в сім’ї та належного виконання своїх батьківських обов’язків.

Також, в ході рейду, була виявлена мати двох малолітніх дітей,  яка  розпивала спиртні напої в будинку родича та на питання: «Де знаходяться її діти?», жінка не могла дати відповідь. З’ясувалося, що одна дитина проживає два дні у сусідів і боїться повертатися до матері, яка знаходиться  у стані алкогольного сп’яніння,  а друга дитина знаходиться у бабусі в небезпечному середовищі.

У зв’язку з ситуацією, яка склалася, членами комісії було прийнято рішення взяти дітей, які залишилися без батьківського піклування, на облік, як такі, що перебувають в складних життєвих обставинах та взяти дану родину під соціальний супровід фахівців з соціальної роботи центру надання соціальних послуг.

Відділом «Служба у справах дітей» було ініційовано притягнення даної особи до адміністративної  відповідальності за ч. 1 ст. 184 КУпАП за ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов'язків, щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей.

За інформацією відділу «Служба у справах дітей» Липоводолинської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь