A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ОБЕРЕЖНО – ЛІСОВІ ПОЖЕЖІ!

Дата: 22.06.2022 10:38
Кількість переглядів: 464

Фото без описуЩорічно лісові пожежі завдають непоправного збитку природі і державі. Найбільш пожежонебезпечні ліси на початку літа, коли на поверхні ґрунту багато торішнього листя, трави. У посушливу погоду слід особливо обережно поводитися з вогнем.

У вихідні та святкові дні ліс відвідує велика кількість людей, що призводить до різкого зростання джерел вогню. За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, які росли десятками років. Великої шкоди пожежі завдають фауні – гинуть птахи, звірі.

Основними причинами виникнення пожеж у лісових масивах є випалювання сухої рослинності, недотримання населенням заходів пожежної безпеки перебуваючи в лісових масивах, порушення правил пожежної безпеки під час проведення лісогосподарських робіт.

За інформацією Роменського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області на території Роменського району за поточний період 2022 року підрозділами пожежної охорони здійснено 19 виїздів на гасіння залишків сухої рослинності на площі близько 6,1 Га, внаслідок яких загинула 1 особа.

З метою запобігання виникнення пожеж в лісових масивах працівники ДСНС закликають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки в лісах. 

Перебуваючи в лісах, треба вибрати безпечне місце для розведення багаття та обкопати його. Не слід кидати непогашені недопалки цигарок, розводити вогнища дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом. Збираючись додому, не забувайте ретельно залити вогонь водою або закидати піском. Будьте вкрай уважними та обережними в суху пору року під час відпочинку.

Людський фактор – головна причина лісових пожеж. Будьте обережні з вогнем. Бережіть своє життя. Будьте уважні під час користування вогнем, адже ліс – це наші зелені легені. 

Пам'ятайте: зупинити розповсюдження вогню значно легше, ніж загасити пожежу!

При пожежі телефонуйте 101


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь