Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ДО 2024 РОКУ У КОЖНІЙ ГРОМАДІ МАЄ БУТИ СТВОРЕНО ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

Дата: 10.02.2022 16:07
Кількість переглядів: 273

Фото без описуПро це зазначила заступник голови Роменської районної державної адміністрації Валентина НАЗАРЕНКО під час наради, яка відбулась 9 лютого

«Більшість територіальних громад Роменщини мають в своєму складі компактно розташовані населені пункти з помірною кількістю населення, а тому функціонування лише одного ЦНАПу  у кожній громаді, включаючи відділені робочі місця, забезпечить найзручніший механізмів надання адміністративних послуг для жителів громад», – зазначила посадовець.

В нараді взяли участь керівництво Андріяшівської, Вільшанської, Коровинської, Липоводолинської, Недригайлівської, Синівської та Хмелівської територіальних громад, а також начальник територіального сервісного центру МВС № 5944 Володимир ГОЛЯК та заступник начальника відділу організації реєстрації діяльності та доступу водіїв до РСЦ ГСВ МВС у Сумській області Віталій ВІТКОВСЬКИЙ.

У ході наради було розглянуто питання щодо перспективи розширення переліку адміністративних послуг ЦНАПів, зокрема встановлення комплексу для оформлення та видачі посвідчень водія і реєстрації транспортних засобів, його монтаж та підключення, а також робочої станції для оформлення та видачі паспортних документів, взяття біометричних даних і реєстрації місць проживання.

Начальник відділу містобудування, архітектури, інфраструктури, екології та житлово-комунального господарства Роменської районної державної адміністрації Людмила ФЕДЬКО проінформувала про ключові аспекти розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг в 2021 році та звернула увагу на перелік найпопулярніших послуг, якими користувалися громадяни у 2021 році.

Практичними аспектами впровадження в ЦНАП надання адміністративних послуг, що належать до компетенції МВС, поділився заступник начальника відділу організації реєстрації діяльності та доступу водіїв до РСЦ ГСВ МВС у Сумській області Віталій ВІТКОВСЬКИЙ.

«Сервісний центр МВС завжди відкритий до нового партнерства, бо це робить адміністративні послуги доступнішими та комфортнішими для громадян», – зазначив Віталій ВІТКОВСЬКИЙ. «Це крок до спрощення надання послуг МВС, розширення їх географії та наближення до клієнтів, а для громад це ще й додаткова можливість наповнити місцеві бюджети», — додав він.

«Ми пропонуємо кожній громаді Роменщини співпрацю в даному напрямку та гарантуємо зі свого боку підтримку на кожному з етапів впровадження відповідних сервісних послуг МВС», – підводячи підсумки, зазначив начальник ТСЦ № 5944 Володимир ГОЛЯК.

Про шляхи та порядок отримання громадами державної підтримки на будівництво та укомплектування ЦНАПів розповіла заступник голови Роменської райдержадміністрації Валентина Назаренко.

«Можливості фінансування створення або укомплектування необхідним обладнанням ЦНАПів з державного бюджету не обмежується виключно субвенцією Мінцифри, кошти можна залучати через інші державні програми. Наприклад, за рахунок коштів Державного Фонду Регіонального Розвитку, сума яких на 2022 рік становить 5,2 млр грн., також варто розглядати можливість отримання фінансування через субвенцію соціально-економічного розвитку територій, сума коштів якої на 2022 рік склала 6 млрд грн. Не варто забувати про міжнародну технічну допомогу – проекти GIZ та ULID», – зазначила посадовець.

В завершення наради з відповідальними особами Недригайлівської, Хмелівської, Липоводолинської, Андріяшівської та Коровинської  територіальних громад з підготовки клопотань для отримання субвенції на розвиток мережі ЦНАП у 2022 році було проведено тренінг-навчання щодо заповнення клопотання та додатку до клопотання 3.0, а також оформлення техніко-економічного обґрунтування потреби в облаштуванні/ обладнанні ЦНАПу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь