A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ПИТАНННЯ ФІНАНСУВАННЯ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ ЛІКАРНІ ДЕТАЛЬНО ОБГОВОРИЛИ НА ЗАСІДАННІ РОБОЧОЇ ГРУПИ

Дата: 27.01.2022 13:57
Кількість переглядів: 206

Фото без опису26 січня 2022 року, під головуванням селищного голови Володимира ШТАНЬКА відбулось засідання робочої групи щодо аналізу фінансово-господарської діяльності КНП «Липоводолинська лікарня», яку створено відповідно до розпорядження селищного голови від 21.01.2022 № 07-ОД.

Як відомо, у 2021 році Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ підписав указ, який передбачає підвищення заробітних плат медикам. А саме: не менше 20-ти тис. грн лікарям і 13,5 тис. грн середньому медичному персоналу. Опісля Кабінет Міністрів України видав й відповідну Постанову від 12.01.2022 № 2. Так, зарплати медикам мають бути підвищені вже з 1 січня 2022 року.

У зв'язку з підняттям зарплати, перше з чим довелося зіткнутися КНП «Липоводолинська лікарня» – забезпечення  виплати заробітної плати своїм медпрацівникам та утримування закладу охорони здоров'я на належному рівні. Відповідно до розрахунків, на функціонування комунального некомерційного підприємства не вистачає близько 6,5 млн. гривень. Дане питання турбує і керівництво громади, як засновника закладу.

У ході засідання робочою групою, до якої увійшли депутати селищної ради, працівники КНП «Липоводолинський центр первинної медико-санітарної допомоги» та лікарі КНП «Липоводолинська лікарня», детально обговорено та проаналізовано фінансово-господарську діяльність підприємства.

Днями робоча група збереться знову, щоб заслухати пропозиції керівництва лікарні та віднайти шляхи вирішення даного питання.

До речі, питання виконання Постанови КМУ від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я», турбує усіх без винятку працівників медичної сфери та органів місцевого самоврядування. Тому Міністерство охорони здоров'я України цього тижня проводить низку онлайн-нарад із надання роз'яснень щодо питань виплати заробітної плати медичним працівникам. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь