A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

НА СУМЩИНІ СЕРЕДНІЙ РОЗМІР ДОПОМОГИ ПО ВАГІТНОСТІ ТА ПОЛОГАХ СКЛАВ ПОНАД 35 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Дата: 19.01.2022 11:46
Кількість переглядів: 147

Понад 2 тисячі працюючих жінок Сумщини перебували у декретній відпустці упродовж 2021 року. Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області профінансувало для них понад 80 мільйонів гривень допомог по вагітності та пологах.

За минулий рік середній розмір декретної допомоги від управління  склав 35,2 тисячі гривень. Це на 19,6% більше, ніж упродовж 2020 року.

Загалом в Україні упродовж 2021 року у декретній відпустці перебувало більше 125 тисяч працюючих жінок. Для них Фонд соціального страхування України профінансував понад 5 мільярдів гривень допомог по вагітності та пологах.

Минулого року середній розмір декретної допомоги від ФССУ склав 40,5 тисячі гривень. Це на 17,6% більше, ніж упродовж 2020 року. Зазначена допомога надається Фондом застрахованим особам у розмірі 100% середнього доходу за весь період перебування у відпустці по вагітності та пологах.

Слідкувати за станом фінансування декретних допомог можна онлайн у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund (для цього необхідно знати точну дату отримання Фондом заяви-розрахунку, поданої роботодавцем за відповідним лікарняним).

Після того, як роботодавець отримав кошти від Фонду соціального страхування України, він має здійснити виплату допомоги по вагітності та пологах своїй працівниці у найближчий після дня призначення допомоги строк, встановлений для виплати заробітної плати, або одразу після отримання коштів від Фонду. Звертаємо увагу, що виплата допомоги має бути здійснена роботодавцем у повному обсязі однією сумою, поділ допомоги по вагітності та пологах не передбачено.

Недригайлівське відділення управління

виконавчої дирекції Фонду соціального

страхування України у Сумській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь