A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ПРИЙНЯЛИ БЮДЖЕТ НА 2022 РІК

Дата: 25.12.2021 23:23
Кількість переглядів: 494

Фото без опису23 грудня 2021 року під головуванням селищного голови Володимира ШТАНЬКА відбулося засідання останньої у цьому році сесії Липоводолинської селищної ради. У ході засідання було розглянуто 43 питання порядку денного, які попередньо були детально розглянуті та опрацьовані на постійних комісіях селищної ради.

Під час сесії очільник громади Володимир ШТАНЬКО презентував депутатам і присутнім у залі Звіт про роботу за 2021 рік.

«Одним із принципів здійснення місцевого самоврядування в Україні є підзвітність і відповідальність перед територіальною громадою. Позаду перший рік нашої з вами спільної роботи. Тому, згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», я, як селищний голова, звітую про наші спільні досягнення і здобутки. Оскільки селищна рада восьмого скликання розпочала свою роботу з грудня 2020 року, то і звітувати будемо за фактичний рік нашої роботи», — зазначив він.

Відтак голова Липоводолинської громади поінформував про виконання бюджету, проведення ремонтів доріг і об’єктів комунальної власності, реконструкцію зовнішнього вуличного освітлення, здійснення заходів із благоустрою територій населених пунктів громади, а також зупинився на питаннях соціального захисту населення, наданні адміністративних послуг громадянам, розвитку галузей освіти, фізичної культури та спорту, культури та інших не менш важливих питаннях діяльності нашої громади.

Володимир Олексійович подякував усім, хто своєю працею змінював, оновлював, покращував Липоводолинську ТГ та забезпечував життєдіяльність її населених пунктів.

«Узагальнюючи зроблене за звітний період, хочу зауважити, що сьогоднішній результат роботи – це колективна праця кожного депутата, кожної постійної комісії, сесійна робота, діяльність виконавчого комітету, апарату ради та кожного старости. При цьому я усвідомлюю особисту відповідальність перед громадою за кожне наше рішення, кожен наш практичний крок. Я завжди налаштований на співпрацю і діалог з усіма, хто бажає зробити щось корисне для свого села, для громади загалом. Вдячний усім, хто допомагав селищній раді в цей нелегкий період становлення практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та об’єктивними зауваженнями. Хочу подякувати керівникам і працівникам освітніх, медичних, культурних, комунальних установ та закладів, підприємцям, аграріям, депутатам та членам виконкому — всім, хто своєю повсякденною працею докладається до розвитку нашої громади. Закликаю вас і надалі трудитися з повною віддачею на благо наших мешканців і переконаний, що тільки спільними зусиллями ми зможемо створити та розбудувати процвітаючу громаду. Бо нам тут жити!»

Детально з електронною версією звіту можна ознайомитися на сайті селищної ради за посиланням: https://ldol-gromada.gov.ua/news/1638430962/ .

Одним із головних питань, яке розглядалось на сесії –  бюджет на 2022 рік. Це фінансовий документ, за яким житиме вся Липоводолинська громада протягом наступного року. Відтак, видаткову частину бюджету селищної територіальної громади в цілому сформовано в сумі 146154,2 тис. гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету – 134059,4 тис. гривень, видатки спеціального фонду бюджету – 12094,8 тис. гривень. Видатки бюджету селищної  територіальної громади (без урахування трансфертів) склали 141638,4 тис. гривень (загальний фонд – 129543,6 тис. гривень, спеціальний фонд – 12094,8 тис. гривень).

Обсяг видатків загального фонду спрямовано на: державне управління – 23094,2 тис. гривень (питома вага у видатках загального фонду – 17,8 відсотки), освіту – 79895,2 тис. гривень  (61,7 відсотки), охорону здоров'я – 2809,1 тис. гривень (2,2 відсотки), соціальний захист та соціальне забезпечення – 4640,2 тис. гривень (3,6 відсотки), культуру і мистецтво – 9076,6 тис. гривень (7,0 відсотків), фізичну культуру і спорт – 1694,8 тис. гривень (1,3 відсотки), житлово - комунальне господарство – 7820,8 тис. гривень (6,0 відсотки), заходи із землеустрою  – 500,0 тис. гривень (0,4 відсотки), інші галузі – 12,7 тис. гривень.

Також, депутатами було прийнято рішення про внесення змін до бюджету Липоводолинської селищної територіальної громади на 2021 рік та затверджено Програму соціально-економічного розвитку Липоводолинської селищної  територіальної  громади на 2022 рік із внесиними змінами.

У ході засідання сесії також було затверджено Програму розвитку та фінансової підтримки  Комунального некомерційного підприємства «Липоводолинський  центр первинної  медико – санітарної допомоги» на наступний рік.

Окрім того обранці громади розглянули також низку земельних питань. На засіданні також були прийняті й інші, важливі для життєдіяльності громади, рішення.

Останнє у цьому році сесійне засідання пройшло в конструктивному руслі, за що селищний голова особисто подякував усім депутатам, привітав присутніх з прийдешніми Новорічними та Різдвяними святами та побажав усього найкращого.

Всі прийняті рішення будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Липоводолинської селищної ради.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь