Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

CЬОГОДНІ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 03.12.2021 15:17
Кількість переглядів: 300

Фото без описуНа Липоводолинщині на сьогодні  816 осіб мають інвалідність, 45 з яких діти. Міжнародний день людей з інвалідністю, який відзначається щорічно 3 грудня – це хороша нагода ще раз привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями та визначатися щодо перспектив співпраці на майбутнє.

За даними ЮНЕСКО,  в 1977 році на земній кулі нараховувалося 450 мільйонів інвалідів, а в наші дні ця цифра наблизилась до 680 мільйонів. Згідно з останніми даними  Всесвітньої організації охорони здоров”я кожна десята дитина з”являється на світ з фізичними або розумовими відхиленнями. Близько 7 відсотків населення будь-якої країни складають люди з фізичними або сенсорними розладами і вадами. Інвалідність – це біда, що торкнулася понад двох мільйонів шестисот тисяч українців, серед яких близько 170 тисяч – діти.     За останні роки чисельність людей з інвалідністю  не зменшується, при цьому намітилась тенденція до зростання показника первинного виходу на інвалідність.  Відомо, що саме такі люди належать до найвразливіших верств населення і становлять їх переважну частку. Поліпшити їх матеріальний стан, забезпечити стабільність і впевненість у завтрашньому дні, інтегрування  в активне соціальне життя, довести, що вони є повноправними громадянами своєї держави це  завдання органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.   Із загальної чисельності, 38 осіб мають обмежені фізичні можливості і пересуваються за допомогою крісел колісних. На сьогодні запроваджено   забезпечення  засобами пересування з урахуванням потреби та побажання конкретної особи. Зокрема, попередньо під час взяття на облік проводиться анкетування, щодо можливих параметрів візка з урахуванням фізіологічного стану – зросту, ваги тощо. Також особа може вибрати  сертифікований засіб будь-якого виробника.

Кожна третя особа з інвалідністю  має працездатний вік. Згідно ст.19,20 Закону України „Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні”  підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами, які використовують  найману працю і у яких за основним місцем роботи працює від 25 і більше осіб повиинні виконувати 4% норматив  по створенню робочих місць  для працевлаштування осіб з інвалідністю (від 8 до 25 осіб - у кількості  одного робочого місця). Фактично на сьогодні працює 102 особи з обмеженими фізичними можливостями. Надаючи особам з інвалідністю  допомогу у працевлаштуванні на роботу, держава прагне поєднати інтереси суспільства  й особи з інвалідністю. Внаслідок працевлаштування особа отримує джерело доходів, максимальну адаптацію до суспільного життя що в даний час є для нього дуже суттєвим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь