A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 29.07.2021 09:11
Кількість переглядів: 428

Фото без опису28 липня відбулось засідання виконавчого комітету селищної ради. Членами виконкому розглянуто 14 питань порядку денного, детально ознайомитися з якими можна на вебсайті Липоводолинської селищної ради (https://ldol-gromada.gov.ua/news/1626778615/).

У ході обговорення питання про стан надання адміністративних послуг у Липоводолинській громаді, головуючими було наголошено на більш тісній співпраці відділу ЦНАП з віддаленими робочими місцями, проведенні відповідних навчань зі спеціалістами для більш ефективного та якісного надання 69 адміністративних послуг, які жителі старостинських округів можуть отримати за місцем проживання. Також зазначено, що необхідно довести до відома громадян інформацію про види адміністративних послуг, які надаються на території старостинських округів.

Важливим питанням, яке розглянуто на засідання виконавчого комітету було про видачу містобудівних умов та обмежень на реконструкцію водогону в с. Столяреве. Якісна питна вода цілодобово – це одна з найактуальніших потреб для жителів села, адже вже довгі роки через видобуток нафти в селі Столяреве, його мешканці знаходяться без централізованого водопостачання.

Наступним етапом у вирішенні даного питання є розроблення та виготовлення робочого проекту кваліфікованими інженерами-проектувальниками, які мають сертифікат на виконання даних робіт. Реалізація проекту дозволить вирішити одну з найбільш соціально значущих проблем села Столяреве та забезпечить цілодобове водопостачання  мешканцям населеного пункту.

Начальник відділу економічного розвитку Липоводолинської селищної ради Надія ШАПРАН доповіла про схвалення проєктів Стратегії  розвитку Липоводолинської селищної територіальної громади на 2021-2027 рр. та Плану заходів на 2021-2023 рр. з реалізації Стратегії розвитку Липоводолинської селищної територіальної громади на 2021-2027 рр.

Над розробкою Стратегії працювала робоча група, затверджена розпорядженням селищного голови від 02.03.2020 № 44-ОД. До неї увійшло 25 фахівців з питань децентралізації, освіти, охорони здоров’я, розвитку культури, ЖКГ, громадської безпеки, природокористування та екології, розвитку підприємства й інституцій громадського суспільства тощо. Процес розробки Стратегії носив відкритий характер та висвітлювався у засобах масової інформації. Стратегія є документом вищого рівня громади і основою для розробки та уточнення діючих програм, планів, обґрунтування інвестиційних проектів, залучення коштів державного та місцевого бюджетів.

Так, обрано три головні сфери розвитку Липоводолинської територіальної громади:

1. Розвиток місцевої економіки та підприємництва (залучення національних та міжнародних інвестицій; сприяння самозайнятості населення; сприяння підприємницькій активності; розвиток туристичного потенціалу та суміжних послуг).

2. Збереження довкілля, відновлення та стале використання природних ресурсів, безпечне та комфортне життєве середовище (охорона довкілля, екологічна безпека та стале природокористування; інфраструктура безпеки; доступні сервіси, сучасна інфраструктура; благоустрій в населених пунктах; формування доступної та спроможної мережі надання якісних медичних послуг).

3. Розвиток людського капіталу (єдиний освітній простір; відкритість місцевої влади та залучення мешканців до розвитку; культура; здоровий спосіб життя).

Стратегічне планування загалом є необхідною умовою поступального та сталого розвитку територіальної громади на основі раціонального використання власних ресурсів. Розробка Стратегії активно залучає громадян до вирішення власних проблем і, одночасно, визначає пріоритетні напрями соціально-економічного розвитку громади.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення, які оприлюднені на офіційному вебсайті громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь