A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ПРИКЛАД, ГІДНИЙ НАСЛІДУВАННЯ

Дата: 29.06.2021 15:06
Кількість переглядів: 361

26 червня 2021 року, о 10.00 з нагоди 30-ліття Незалежності України  та створення СТОВ «Перемога» відбулося урочисте відкриття арки та хреста при в’їзді в с.Павленкове Сумського (донедавна Лебединського)  району з автодороги Т 1906.

На неординарну подію зібралися не лише селяни місцевого сільгосппідприємства «Перемога», а й жителі довколишніх сіл, гості із Сум, Лебедина, керівники аграрних формувань.

Відбулося освячення арки та хреста, віряни пройшли хресним ходом від церкви до в’їзду в село, аматори самодіяльної сцени, знані майстри художнього слова та пісні дали великий концерт.

Словом, свято вдалося. До нього долучалися навіть люди, що випадково проїжджали мимо.

Ініціатива зі смаком облаштувати в’їзд до населеного пункту належить директору сільгосппідприємства «Перемога» Анатолію Онайку. Він,       звичайно ж, взяв на себе матеріальні витрати.

СТОВ у селі Павленкове, яке впродовж 30-ти років беззмінно очолює А.Онайко, - серед аграрних лідерів слобожанського краю. А ще він меценат, благодійник, волонтер.

Як пригадує Анатолій Васильович, спадщина дісталася - не позаздриш. За великим рахунком, уламки і рештки одного з радгоспівських відділень, де ні техніки, ні кадрів, ні, здавалося б, перспектив.

Однак вистояли. Тож коли на Сумщині називають аграрних флагманів, серед них неодмінно «Перемога».

Павленківське господарство з тих, про яке можна сказати народним прислів’ям: невеликий червінчик, та дорогий. В обробітку трохи більше півтори тисячі гектарів орної землі, за якою у весняно-осінній період доглядають 45-50 селян. 

Давно стали нормою 60-центнерні врожаї пшениці, 100 - кукурудзи, щедро родять соняшник, соя, ячмінь.

Повністю оновлено машинно-тракторний парк - посіви обробляють за допомогою сучасної потужної техніки вітчизняного й іноземного виробництва, що потребує кваліфікованих механізаторів. Їх, на щастя, теж не треба шукати - всі свої, павленківські.

Варто пройти чи проїхати його вулицями, як неодмінно привернуть увагу чепурні будинки, двори, обійстя. А ще - квітучі садки, на які особливо багатий населений пункт. Бо там, де вміють працювати, завжди все доглянуте.

До речі, 20 серпня цього року у с. Підопригори, яке розташоване за кілометр від Павленкового, вже під егідою міністерства культури України відбудеться традиційний виступ «Кварталу-95». Зазвичай, сюди прибуває щонайменше 100 тис. глядачів. Всі вони прямуватимуть мимо Павленкового. І кожен, безумовно, буде приємно вражений новизною. 

 Коментар директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного:

- Пам’ятаєте, усі класики описували красу українського села і порівнювали його з писанкою. Наше завдання – зберегти традиції, примножити їх.

Рік тому мої односельці (с.Руда, що поруч з Павленковим), облаштували знак. Він став окрасою, вабить око місцевих та приїжджих. Я радий, що ініціатива знайшла підтримку, мала широкий резонанс у ЗМІ.

Тут йдеться, зауважу, не лише про громадські роботи, якими ми опікуємося за службовими, так би мовити, функціями. Погодьтеся, приємно бачити, коли село потопає у квітах та зелені. А ще коли при перетині «кордону» до населеного пункту спостерігаєш таку красу, то мимоволі переконуєшся, що тут мешкають справжні господарі, які дбають про долю села, його завтрашній день. Анатолій Васильович Онайко зупинився на металевій конструкції. Але це не догма. Наша область багата, приміром, на ліси. Тож можна використовувати для таких цілей різні породи дерев, оптимізувавши подібним чином фінансові витрати на своєрідну візитівку. Фантазії щодо конструкцій – необмежені… Я неодноразово виступав з такими пропозиціями на різних рівнях. Сподіваюсь, приклад Павленкового та Руди надихне інших, починання знайде численних послідовників.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь