A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ОЗВУЧЕНО ОСНОВНІ НОВОВЕДЕННЯ ЗАКОНОПРОЕКТУ ПРО ЗЕМЕЛЬНУ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЮ

Дата: 06.05.2021 15:30
Кількість переглядів: 430

Фото без описуВерховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №2194 про земельну децентралізацію та дерегуляцію

Нагадаємо, 28 квітня на засіданні Верховної Ради України прийнято у другому читанні та в цілому законопроєкт №2194, який реформує систему управління у сфері земельних відносин та забезпечує передачу земель державної власності у комунальну власність територіальним громадам. Таке рішення підтримало 284 народних депутатів.

«Дякуємо народним депутатам за дійсно історичне голосування і рішення. Реалізація цього законопроєкту поглибить земельну децентралізацію і стане ще одним кроком до запровадження прозорого ринку землі в Україні. В основі документу – спрощення доступу до земельних ресурсів населення та бізнесу, розширення повноважень місцевих громад та впровадження цифрової трансформації земельних відносин», – прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор ПЕТРАШКО.

Серед основних нововведень законопроєкту: передача земель у комунальну власність сільських, селищних, міських рад; скасування зайвих дозволів та дублювання процедур перевірки документації із землеустрою; запровадження незалежного контролю документації із землеустрою через громадську експертизу / рецензування; надання відомостей документації із землеустрою статусу публічних, відкритих та загальнодоступних даних; інтеграція та уніфікація землевпорядної, топографо-геодезичної та картографічної діяльності; запровадження страхування професійної відповідальності виконавців робіт із землеустрою як альтернативи державному контролю; зменшення вартості робіт та тривалості часу, що витрачається на виконання процедур, пов’язаних з проведенням землеустрою; зменшення ризиків хабарництва та корупції.

За матеріалами: https://agropolit.com/news/20498-ozvucheno-osnovni-novovvedennya-zakonoproektu-pro-zemelnu-detsentralizatsiyu


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь