A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

PFIZER ВЖЕ НА СУМЩИНІ: МЕДИЧНІ ЕКСПЕРТИ РОЗПОВІЛИ, КОГО ПЕРШОЮ ЧЕРГОЮ ЩЕПЛЮВАТИМУТЬ ЦІЄЮ ВАКЦИНОЮ

Дата: 20.04.2021 16:42
Кількість переглядів: 530

20 квітня 2021 року у пресцентрі Сумської ОДА відбувся онлайн-брифінг про вакцинальну кампанію у регіоні. До дискусії долучилися начальник управління охорони здоров'я Сумської ОДА Сергій Бутенко, регіональний координатор з вакцинації Галина Хомета, а також   директор КНП «Центр соціально небезпечних захворювань» Тарас Злиденний.

Сергій Бутенко розповів, що в Україні триває другий етап вакцинації. Наразі вакцинують медиків, працівників закладів охорони здоров’я, учасників Операції об'єднаних сил на Сході України, соціальних працівників, а також людей 80+ років. Крім того, триває імунізація маломобільних груп та освітян, які залучені у підготовку до ЗНО. З 18 квітня також розпочалось щеплення вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech, яку Україна отримала в межах глобальної ініціативи COVAX.

«В область поступило 1170 вакцин Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Нею щеплюватимуть мешканців та робітників будинків для літніх людей», —  наголосив Бутенко.

Галина Хомета пояснила: якщо прийшла черга вакцинуватися, необхідно зателефонувати до свого сімейного лікаря або до реєстратури найближчого пункту щеплення (перелік на vaccination.covid19.gov.ua). Декларація із сімейними лікарем для вакцинації від COVID-19 необов'язкова.

На Сумщині зараз працює 91 пункт щеплення та 17 мобільних бригад.

Тарас Злиденний відповів на всі упередження жителів Сумщини щодо вакцин,  зазначивши, що вони є ефективними та цілком безпечними. Злиденний також наголосив, що вакцинуватись необхідно тою вакциною, яка доступна в Україні, адже  вакцинація — це єдиний спосіб захиститися від COVID-19 та важкого перебігу цієї хвороби.

«Після вакцинації може виникнути звична реакція на вакцину, але не варто лякатись, зазвичай ці симптоми проходять за кілька днів. За потреби необхідно звернутись до сімейного лікаря чи в найближчу лікарню за консультацією», —  зазначив очільник «Центру соціально небезпечних захворювань».

Сумська область має одні з найнижчих показників в Україні за кількістю вакцинованих проти COVID-19. Станом на 20 квітня 2021 року у Сумській області за добу виявлено 97 випадків COVID-19 та зроблено 137  щеплень.  Всього щеплено 14 621 людина.

Достовірну інформацію про вакцинацію від COVID-19 можна знайти на vaccination.covid19.gov.ua.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь