A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ДЕНЬ СЕЛА РУСАНІВКА

Дата: 22.05.2020 14:28
Кількість переглядів: 1167

Фото без описуШановні жителі села Русанівка! Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого свята — Дня села. Свята, яке відзначають усі його жителі, котрі в ньому народилися, виросли і працюють на його благо. Назва  села Русанівка походить від прізвища козака Русанова, який заснував поселення на правому березі річки Хорол в середині 17 століття.

З  1800 до 1810 року була збудована Миколаївська церква, яка діє і понині, та є цінним зразком архітектурної творчості.

З 2019 року утворений Русанівський старостинський округ, на території якого  функціонують  Русанівський  навчально - виховний комплекс, який збудовано в 1912 році у ньому навчається 31 учень  та 13 дітей  відвідують дошкільний заклад при навчальному закладі.

На території села працюють  5 соціальних робітників, які обслуговують 46 осіб похилого віку,  поштове відділення,  сільський Будинок культури, бібліотека, амбулаторія загальної практики та сімейної медицини.

На даний час  в Русанівці налічується 375 дворів, в яких проживає 788 жителів.

Нажаль цього року у зв'язку з карантином святкування скасовується та все ж не порушуючи традиції  відзначимо:  найстаршу жительку села  - Ганна Прохорівна Різничок, яка народилася 11.09.1929 року; наймолодшого жителя Євгена Худолія, який народився 14.04.2019 року в сім’ї Романа та Аліни Худолій.

Двір зразкового порядку в господарів  Петра та Марії Якуб, які проживають на вулиці Зарічна, 47.

Також хочемо відмітити жителів  села, які приймають активну участь у соціальному розвитку села: Клець Григорій Васильович – пенсіонер, 1968 по 2019 рік обирався депутатом до  Русанівської сільської ради та Липоводолинської  районної ради. Завдяки Григорію Васильовичу в населеному пункті освітлені майже всі вулиці, він завжди вболіває за цю справу, мабуть тому, що за покликанням енергетик.

Маківська Наталія Анатоліївна – приватний підприємець, перша відкрила торгову точку на території села. Неодноразово обиралася депутатом до Русанівської сільської ради.   Активно здійснює озеленення с. Русанівки.

На території села  проживає ветеран зі статусом учасника бойових дій Солодка Тетяна Павлівна, яка народилася 18 січня 1944 року в м.Гота (Німеччина). Вона одна із шести ветеранів, які лишилися в територіальній громаді.

Максим Курсай  – учень 7 класу, неодноразовий переможець районних олімпіад з математики, фізики та хімії. Активний учасник культурних заходів в Русанівському  навчальному закладі  та у будинку культури.

Усі досягнення, якими багата  Русанівка, складаються з щоденної праці, знань і талантів його мешканців. У такі свята, як День села, кожен відчуває себе частиною великої родини. Ми маємо об'єднатися у любові до нашої Батьківщини, працювати і жити для її добра, допомагати тим, хто цього потребує.

Дорогі русанівці, у сьогоднішній святковий день бажаємо вам перш за все миру, міцного здоров’я, родинного щастя, благополуччя і здійснення найзаповітніших мрій. Хай кожен наступний день буде зігрітий добром і теплом, повагою та порозумінням рідних і близьких. Божого вам благословення!  Нехай щастя, любов та достаток живуть на кожній  вулиці, у кожному домі, у кожній родині.

І пам'ятайте, що в єдності наша сила.

З повагою

Селищний голова                                                                                                      Сергій НИЩЕТА

Виконуючий обов’язки старости Русанівського старостинського округу        Наталія КУРИЛО

Депутати Липоводолинської селищної ради  сьомого скликання Вікторія ДОРОШЕНКО та  Світлана ШУТЬКО



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь