A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ – ЧИСТЕ СУМЛІННЯ

Дата: 17.04.2020 13:02
Кількість переглядів: 1579

Фото без описуШановні жителі селища Липова Долина, сподіваємось, що дана стаття спонукає Вас до дій, які збережуть природу та навколишнє середовище, які оточують нас з вами кожного дня.

Ще з шкільних років нас вчать берегти природу, не смітити на вулиці, насаджувати дерева – це прості справи і водночас ефективні, але чомусь, виходячи в доросле життя, більшість людей про них забуває.

З 2014 року в селищі організовано безкоштовне вивезення ТПВ з приватного сектору, яке надає директор ТОВ «Мрія» Іван ЧАЙКА. Дивлячись на статистику в 2014 році було вивезено 62 м3 сміття, а  за січень-березень 2020 року вивезено 180м3 – що говорить про те, що люди стали більш активнішими та відповідальнішими до вивезення відходів, але несанкціоновані сміттєзвалища продовжують накопичуватися та утворюються нові, в лісосмугаг, ярках, на узбіччі лісів, на схилах водойм. Такі сміттєзвалища були виявлені на території Липової Долини, а саме по вулицях Тиріна, Садова та Онацького. Звичайно це не повний перелік таких сміттєзвалищ.

Задумуючись над екологічними проблемами світу, перш за все, треба дбати про чистоту тієї території, де ми проживаємо. Адже чисте довкілля – наше здоров’я, а отже – наша мета! Особливо неприємно споглядати те, що громадяни свідомо прибираючи свої будинки, подвір’я, викидають сміття та непотріб зовсім неподалік своїх же домівок. А можливо краще не витрачати час, сили, і навіть бензин, щоб вивезти сміття в ліс, а зібрати його в пакети для сміття чи мішки та винести за ворота свого подвір’я кожного 3-го вівторка місяця, для того щоб його забрали та вивезли на полігон.

Надіємось, що мешканці  вулиць зрозуміють, що варто дбати не тільки про чистоту власних осель, але і про чистоту селища, в якому живемо. Адже, на жаль, ми звикли, раптом щось – одразу звинувачувати всіх тільки не себе. Але ж, насправді, слід розпочати з самого себе – адже від нас самих залежить благоустрій рідного краю. Не слід перекладати спільну проблему на чиїсь плечі.

І якщо ми не будемо байдужими до проблем довкілля і дотримуватимемось вище наведених пропозицій, можна сподіватися, що будуть чистими населені пункти, кожна вулиця, загалом країна, а люди будуть у злагоді з природою.

У квітні 2020 року заповнена вакантна посада головного спеціаліста (інспектора)  відділу  архітектури та житлового - комунального господарства селищної ради, одним із основних завдань якого  є   складання адміністративних протоколів за порушення вимог законодавства у сфері благоустрою.  Дана робота розпочнеться, посадовою особою, після завершення  карантину.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису                    Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь